Zo kom je alvast in de Italiaanse sfeer; lekkerste recept ooit!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on Pinterest

Deze week staat wintersport in Italië centraal bij Wintersportfacts! Om alvast in Italiaanse sferen te komen, hebben we hier twee Italiaanse recepten voor je. Buon Appetito! 

Pasta Carbonara

Als je het mij vraagt, misschien wel het lekkerste gerecht dat in Italië is te vinden (naast alle overheerlijke pizza’s natuurlijk!)

italiaans recept blog

 

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 400 gram spaghetti
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 75 gram Grana Padano (kaas)
  • 4 takjes peterselie
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

1.Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Klop ondertussen de slagroom met eieren door elkaar met peper en zout.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan. Doe dit zonder olie of boter. Bak de fijngesneden knoflook de laatste dertig seconden mee. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2.Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghettin in de pan en voeg het slagroommengsel toe. Roer tot het ei licht stolt.

3.Meng de geraspte kaas, het spek en de knolook erdoor en als je wil, kun je er een scheutje kookvocht aan toevoegen. Bestrooi met de fijngesneden peterselie en zwarte peper.

Eet smakelijk! 

Een pizza is natuurlijk typisch Italiaans dus een zelfgemaakte pizza mag zeker niet ontbreken in deze blogpost. Wij maakten een pizza Pepperioni. Hieronder is het recept te vinden. 

Wat heb je allemaal nodig?

  • Voor 800 gram pizzadeeg:
  • 500 gram bloem
  • 250 ml water
  • 25 gram verse gist of 10 gram gedroogde gist
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tl ziout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Voor de topping:
  • tomatensaus
  • mozzarella
  • salami
  • Parmezaanpizza recept wintersportfacts

Bereiding:

 Giet het water in een brede bak of schaal en voeg gist en suiker toe. Roer goed door tot alles verdeeld is. Laat dit mengsel ongeveer een kwartier staan. Het is van belang dat het water rond de 35 graden is, want dan werkt het gist optimaal.

  1. Bestuif het werkblad met bloem en maar hierop een bergje van bloem. Meng het zout en giet hier het mengsel hierover.
  2. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten.
  3. Doe de deegbal in een met olijfolie ingevette bak, dek deze af met een vochtige theedoek en zet dit op een warme plek. Dit deeg moet ongeveer 1 tot 2 uur rijzen.
  4. Kneed het deeg na ongeveer 2 uur. Als het goed is, is dit deeg nu twee keer zo groot geworden en verdeel het in de juiste porties. Hoe dunner hoe beter.
  5. Het beleggen van de pizza:
  6. Maak de randen iets dikker zodat de saus niet van het deeg kan aflopen.
  7. Beleg het deeg met alles wat je wil. In ons geval gaan we voor: mozzarella, blaadjes verse basilicum en salami.
  8. Pizza bakken:
  9. Bak de pizza ongeveer 15/20 min bij een voorverwarmde over op 250 graden.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on Pinterest

Notice: Thema zonder comments.php is verouderd sinds versie 3.0.0, zonder beschikbaar alternatief. Graag een comments.php-template aan je thema toevoegen. in /home/skiland1/domains/wintersportfacts.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 3962

2 reacties op “Zo kom je alvast in de Italiaanse sfeer; lekkerste recept ooit!”

  1. Marco v Schijndel schreef:

    Dat ziet er super lekker uit! Eet op de piste ook het liefst pizza..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*