Duits Wintersportrecept Wienerschnitzel

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

Daar is weer zo’n lekker recept: deze week de enige echte Wienerschnitzel! Je kunt ze gewoon in de winkel kopen, maar hoe maak je ze net zoals je op wintersport gewend bent? Wij hebben het antwoord voor je, ga maar aan de slag! Het recept is voor 4 personen, dus wie ga jij deze week gelukkig maken met een winterse maaltijd?

Wat heb je nodig?

Keukenmateriaal:

  • Twee planken
  • Een kommetje
  • Een koekenpan (of twee als je ze tegelijk wil bakken)

Ingredienten:

  • 4 ongepaneerde varkens- of kalfsschnitzels (wat je lekkerder vindt)
  • 1 citroen
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 200 gram paneermeel
  • 100 milliliter olie
  • 25 gram boter
  • een paar takjes peterselie
  • korreltje peper en zout
  • mayonaise en ketchup
  • schepje Preiselbeere (dat rode fruit in het schaaltje naast de schnitzel)
  • Tip: lekker met gekookt aardappeltje (of frietjes) en natuurlijk een ijskoud biertje!

Hoe ga je te werk?

  1. We willen dat de wienerschnitzels platter en uitgestrekt worden, net als in Oostenrijk. Leg de schnitzels daarom stuk voor stuk tussen twee vellen huishoudfolie. Sla er voorzichtig op met de deegroller
  2. Snijd de citroen in plakjes. Het overgebleven gedeelte van de citroen kun je uitpersen boven de wienerschnitzels
  3. Wrijf de wienerschnitzels in met een beetje peper en zout
  4. Pak een plank en strooi de bloem er verspreid overheen. Strooi het paneermeel op een andere plank
  5. Klop de eieren goed los in het kommetje
  6. Laat de wienerschnitzels door de wasstraat gaan: eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de paneermeel
  7. Pak een koekenpan en verhit de olie en het boter. Bak de wienerschnitzels aan beide kanten in 3-4 minuten knapperig bruin
  8. Serveer de wienerschnitzels uit met een plakje citroen per schnitzel en een takje peterselie

Eet smakelijk! Laat je ons weten of de Wienerschnitzel gesmaakt heeft en hoe jij nog meer in de wintersportstemming komt?

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

Laat een bericht achter

*