Wintersportrecept Oostenrijkse Goulashsuppe

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

Vandaag is het weer tijd voor een lekker recept. Niets zo lekker als een soepje tussen het skiën door. Maar dit soepje kan je natuurlijk ook gewoon lekker zelf maken in je eigen keukentje. Daar hoef je helemaal niet voor op wintersport. Hieronder vind je het recept. Smakelijk!

Wat heb je nodig voor een soepje voor zes personen :

 

  • 350 gram magere limousinelappen (rundvlees)
  • 250 gr. runderschenkel
  • 2 eetlepes bloem
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels roomboter om het rundvlees en de groenten mee te bakken
  • 1 halve rode paprika
  • 2 uien
  • 1 halve prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 2 eetlepels sambal
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 liter runderbouillon
  • 500 gram aardappelen
  • Peper en zout naar eigen smaak toevoegen

Bereidingswijze

Snijd het vlees en de schenkel aan blokjes. Als je dit gedaan hebt, begin je aan de aardappelen. Deze moeten ook op blokjes gesneden worden. Snipper de ui en prei met de teentjes knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Neem een grote soeppan en verwarm deze pan goed. Doe er wat roomboter in en bak de stukjes vlees met de bloem in ongeveer 5 min mooi bruin. Doe daar dan de tomatenpuree, paprika, uien, prei, knoflook, sambal en paprikapoeder bij en roer dit geheel ongeveer 5  minuten. Voeg dan het blik tomaten blokjes en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1,5 uur zachtjes koken. Dan doe je de blokjes aardappel erbij en laat je het ongeveer nog 30 minuten zachtjes koken. Breng het op smaak met peper en smullen maar!

 

goulashsup

 

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

Laat een bericht achter

*