Viva Italia! Dit jaar op wintersport in Italië

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

Wintersporten in Italië, wij vinden het geweldig! Het is een stuk verder reizen dan Oostenrijk en Zwitserland, maar de echte liefhebber zal het er vast wel voor over hebben. Bovendien kun je tegenwoordig met goedkope vluchten vanuit Nederland naar Italië vliegen. Ik vond dat een gek idee, met het vliegtuig op wintersport, maar het is wel ideaal! Je hoeft niet de auto (tactisch) in te pakken, een skibox te regelen en urenlang in de auto te zitten. Voor degene die vliegen niet zo zien zitten, kun je het natuurlijk wel rijden, het wordt alleen een lange zit.

Places to be

Tijdens de Winterspelen in 2006 waren de skigebieden rondom Turijn volop in de aandacht. Vanaf toen is Italië niet meer weg te denken uit het rijtje met geliefde wintersportlanden. Je kunt er een fantastische wintersportvakantie beleven in de diverse skigebieden. Denk aan Breuil-Cervinia. Vanuit deze plaats ski je zo naar het Zwitserse Zermatt. Maar ook andere Italiaanse plekken zijn erg gewild, zoals Selva Gardena (prachtige omgeving), Corvara (aangesloten op Sella Ronda), Solda (Sulden) en Canazei (zorgt voor milieu- en natuurbehoud). Veel van de populaire Italiaanse skigebieden liggen in Dolomiti Superski.

Turijn

Turijn – Italië

10 redenen om te kiezen voor een wintersport in Italië

  1. Italië heeft pistes voor verschillende niveaus. Dus of je een beginner bent of gevorderde, iedereen kan in Italië op wintersport.
  2. In Italië zul je niet zo snel een echte après-ski bar tegenkomen, maar de Italianen weten wel hoe ze je op een andere manier amusement kunnen bieden. Leuke restaurantjes en gezellige barretjes kunnen je ook een leuke avond bezorgen. En mmm, lekkere Italiaanse specialiteiten mag je niet vergeten.
  3. Vaak mooi weer! Doordat Italië aan de zuidzijde van de Alpen ligt, is het niet gauw slecht weer. Door de zuidelijke ligging schijnt de zon ongeveer 7 á 8 uur op een dag. Nu zul je je afvragen of er dan wel genoeg sneeuw valt, maar daar ontbreekt het niet aan. En mocht dat wel even zo zijn, dan zijn er genoeg sneeuwkanonnen natuurlijk.
  4. Pistes zijn buitengewoon fijn om op te skiën en snowboarden. De pistes worden in Italië namelijk zeer goed geprepareerd.
  5. De Italianen zijn zeer gastvrij!
  6. Een groot zelfbedieningsrestaurant zul je niet zo snel tegenkomen. Eerder een gezellig klein Italiaans restaurantje of kleine houten skihutjes waar ze heerlijk cappuccino en typische Italiaanse gerechten serveren.
  7. Reis met het vliegtuig naar Italië of per Alpen Expres. Je hoeft hierdoor niet meer zelf te rijden, maar kunt lekker ontspannen de wintersportvakantie beginnen.
  8. De Italiaanse sfeer in de dorpjes en het prachtige uitzicht vanaf de piste vinden veel wintersporters een unieke beleving.
  9. De skigebieden in Italië zijn kindvriendelijk. Je kunt gemakkelijk met kleine kinderen op wintersport gaan en er zijn genoeg mogelijkheden voor skiklasjes waar ze het skiën snel onder de knie krijgen.
  10. Italië kent nog geen massatoerisme zoals we dat in bijvoorbeeld Oostenrijk gewend zijn. Minder drukte op de piste, dus meer plek voor jezelf om de hele piste te benutten!

Lees hier meer over de Italiaanse merken die verkrijgbaar zijn bij SkiWebShop! 

 

Wintersport Italië

Typisch Italiaans eten op de piste

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

Laat een bericht achter

*