Winter recept: Poolse Cheesecake

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on Pinterest

Omdat je ook in Polen ultiem kunt wintersporten hebben we deze week ingezoomd op het land. We zijn op zoek gegaan naar een heerlijke specialiteit. In een kleine 1,5 uur zet je een heerlijke Poolse cheesecake op tafel. Hierbij het handige recept:

Wat heb je nodig? (voor circa 16 stukken)

Allereerst heb je qua keukenmateriaal een mixer, een aantal kommetjes en aluminium folie nodig. Daarnaast de volgende ingrediënten:

  • Dikke magere kwark 800 gram
  • 6 eieren
  • Boter 125 gram
  • Aardappelzetmeel 2 eetlepels
  • Vanillesuiker 2 zakjes
  • Suiker 150 gram
  • Vanille-aroma 1 eetlepel
  • Rozijnen 3 eetlepels
  • Paneermeel 1 eetlepel

Hoe moet ik Poolse cheesecake maken?

Zorg dat je oven tien minuten voorverwarmd is op 170 graden. Haal alle ingredienten op tijd uit de koeling. Sla de eieren kapot en klop het eiwit in een kom (met mixer) helemaal stijf. Zet de kom met stijfgeklopt eiwit in de koelkast. In een andere kom mix je het eigeel met de suiker en vanillesuiker tot je een romige lichte massa hebt. De kwark voeg je vervolgens in kleine hoeveelheden aan deze mix toe. Snijd vervolgens de boter in blokjes en voeg dit samen met het aardappelzetmeel en vanille aroma er ook nog doorheen. Voeg als laatste de rozijnen en het eiwit toe. Spatel het eiwit rustig door je beslag heen.

Pak de bakvorm en vet deze in met boter. Strooi er vervolgens wat paneermeel in. Het beslag schenk je nu in een vorm en zet het 1 uur in de voorverwarmde oven. Maak na 20 minuten de oven open en leg er een stuk aluminiumfolie op. Is het uur voorbij? Maak dan de oven open en laat ‘m op een kier staan zodat de cake kan afkoelen. Je kunt de cake gerust in de oven laten staan totdat ‘ie op kamertemperatuur is. Doe er als toevoeging nog wat poedersuiker over of stukjes fruit en je Valentijnsdag kan niet meer stuk.

Laat je ons weten hoe de Poolse cheesecake heeft gesmaakt? Smacznego! 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on Pinterest

Notice: Thema zonder comments.php is verouderd sinds versie 3.0.0, zonder beschikbaar alternatief. Graag een comments.php-template aan je thema toevoegen. in /home/skiland1/domains/wintersportfacts.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 3962

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*