Recept: Deense gehaktballetjes

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

(Bron foto: wessalicious.com)

Je kent ze wel van Ikea, die heerlijke Zweedse gehaktballen. Lekker met een frietje erbij. Omdat deze week Scandinavië in de spotlights staat, gaan we voor een typisch Deens gerecht. Je moet er even tijd voor vrij maken, maar dan heb je na circa 50 minuten iets heel lekkers op tafel staan. Bovendien kom je helemaal in Scandinavische sferen. Ga jij ze uitproberen?

Ingrediënten (6 porties)

  • 225 gr kalfsgehakt
  • 225 gr varkensgehakt
  • 60 ml melk, of naar behoefte
  • 4 eetlepels geraspte ui
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel, of naar behoefte
  • 4 eetlepels witte bloem
  • 60 ml spa rood
  • zout en peper naar smaak
  • 50 gr boter of margarine

Bereidingswijze

Meng het kalfs- en varkensvlees in een kom. Roer er vervolgens ook melk, ui en ei doorheen. Kneed het vlees in paneermeel. Bestrooi het met bloem en meng het geheel goed. Roer er vervolgens de spa rood doorheen en breng op smaak met zout en peper. Zorg dat het vlees erg vochtig is maar het mag niet gaan druipen. Zet nu het vlees een kwartier tot een half uur in de koelkast zodat je er gemakkelijk gehaktballetjes van kunt rollen. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de boter of margarine. Nu is het tijd om de gehaktballetjes te rollen. Gebruik per gehaktbal ongeveer 2,5 eetlepel vlees. Maak er licht afgeplatte, overal gehaktballetjes van. Als je de gehaktballetjes gerold hebt bak je ze 15 minuten per kant totdat ze goed bruin zijn en van binnen niet meer roze.

Serveer bij de Deense gehaktballetjes friet, een frisse salade of aardappels. Je kunt er verschillende sausen bij nemen, zoals bessenjus, curry of tomatensaus.

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

3 responses to “Recept: Deense gehaktballetjes”

  1. Diana says:

    Ze zijn heerlijk! heb ze gister voor de hele familie gemaakt :-)

  2. Diana says:

    Zeker!! Ga ze vaker klaarmaken!

Laat een bericht achter

*