Frans toetje: Crepes Suzette

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

Mmmm, heb je deze flensjes in sinaasappelsaus al eens klaargemaakt? Sinds we dit een keer geprobeerd hebben, kunnen we niet meer zonder. Lekker als toetje op zaterdagavond of gewoon een als verwennerij na een lange werkdag. Vandaag op tafel: Crepes Suzette!

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor de flensjes:

  • 4 dl melk
  • 200 gr bloem
  • 5 eieren
  • 1 el suiker
  • mespuntje zout
  • 40 gr boter

Ingrediënten saus:

  • 2 suikerklontjes
  • 2 sinaansappels
  • 1 citroen
  • 50 gr suiker
  • 50 gr boter
  • scheutje sinaasappellikeur

En niet te vergeten als finishing touch: vanille ijs!

Bereidingswijze

Giet de melk in een kom en voeg daar bloem, eieren, suiker en zout aan toe. Roer dit geheel tot een glad beslag. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Roer het beslag er vervolgens doorheen. Bak in een koekenpan dunne flensjes van het beslag. Wrijf vervolgens de suikerklontjes over de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappels en citroen uit. Pak nu een tweede pan (met dikke bodem) en laat de suiker en de suikerklontjes karamelliseren. Voeg de boter toe en blus af met het citroen- en sinaasappelsap. Laat dit geheel inkoken tot het stroopdikte is. Leg nu de flensjes in een pan en voeg de likeur toe. Steek de likeur aan en flambeer de flensjes. Het grootste werk is nu gedaan! Leg als laatste de flensjes mooi op een bord neer met een bolletje vanille saus ernaast. Ook lekker om hieraan toe te voegen: vers fruit en slagroom. Of caramel. Of Nutella. Smakelijk!

crepe suzette

FacebookTwitterEmailGoogle+Pinterest

2 responses to “Frans toetje: Crepes Suzette”

  1. Anne Engel says:

    Heeeerlijk is ie!

Laat een bericht achter

*